Finriv citron och vitlök i créme fraiche och blanda samman med citronsaft. Ringla över vitlöksolja och toppa med riven parmesan, rivet citronskal, flingsalt & svartpeppar
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Kall sås med parmesan och citron. Eating them on their own their nice enough, but serve with a super easy sauce with cremefraiche, parmesan and lemon zest and this is amazing
½ dl parmesanost. Så då hittade jag på lax på spenatbädd med fetaost och citron-crèmefraiche. Supergoda och de passade jättebra till laxen med sin citronsås och fetaost
För att ge lite mer schwung i smaken valde vi att marinera laxen under tiden som resten av gratängingredienserna lagades till, fisken beströddes med örtsalt och citronskal och fick några droppar citron att svalka av sej med
Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
1 förp smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 dl crème fraîche ca 400 g grön sparris (så tunna du kan hitta) ca 20 g parmesanost 1 citron 0,5-1 tsk chiliflakes flingsalt olivolja