Orientaliskt Bröd
Simon Olofsson
Simon Olofsson

Orientaliskt Bröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl fiber havregryn
  • 1/2 dl vetekli
  • 1/2 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk Olja, för att pensla på brödet innan jäsning
  • 1 msk yoghurt för att pensla brödet innangräddnng
  • 1 msk av följande Havregryn, linfrö och solrosfrö för att ha på brödet

Beskrivning

    Tillsätt allt förutom olja och mjöl, blanda väl.
    Tillsätt mjöl i två omgångar, degen ska vara ganska lös. Ta lite olja över degen och täck över degen och låt dem jäsa över natten.

    Enkelt och praktiskt

    Degen kan stå mellan 6-18 timmar i rumstemperatur.
    Forma degen som du vill på morgonen, låt det jäsa i 40 min till.
    pensla med #yoghurt, strö på fröna och grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ca 25 min eller tills brödet har fått fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.