Fetaostgratinerad lax med puré på jordärtskocka, pistagecrunch och sötpotatischips
Simon Olofsson
Simon Olofsson

Fetaostgratinerad lax med puré på jordärtskocka, pistagecrunch och sötpotatischips

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • (2 portioner)
  • 2 laxfiléer à 125 gram
  • 30 g fetaost
  • Salt & peppar
  • 500 g jordärtskockor
  • 25 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Salt & peppar
  • Några tunnt hyvlade skivor jordärtkocka
  • Några tunnt hyvlade skivor sötpotatis
  • 2 dl rapsolja
  • 15 pistagenötter
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 tsk kokosolja

Beskrivning

    1.

    Sätt ugnen på 190 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra runt om. Smula fetaosten och fördela den på laxfiléerna. Baka i ugn i cirka 15-20 minuter.

     

    2.

    Skala jordärtskockorna och låt koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt smöt och crème fraiche. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

     

    3.

    Hetta upp rapsolja till 180 grader i en liten kastrull. Lägg ner de hyvlade jordärtskockorna och sötpotatisen, några i taget, och fritera tills gyllene. Ta upp med hålslev och lägg att rinna av på hushållspapper. Salta. 

     

    4.

    Mixa pisagenötter, kokos och kokosolja till ett crunch.

     

    5.

    Lägg upp purén på en tallrik. Lägg på laxen och placera ut rotfruktschipsen. Toppa med pistagecrunch och dekorera eventuellt med gräslök.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.