1 dl finhackad persilja (kan bytas ut mot oregano/basilika/timjan eller en annan ört). 1 dl finhackad persilja (kan bytas ut mot oregano/basilika/timjan eller en annan ört)
Ta ut den färdiga kycklingen från ugnen, strö på pinjenötterna med smöret och persiljan. 4 portioner Orientalisk Zaatar kyckling. 1 msk sumak (en syrlig orientalisk krydda, se tips nedan). 1 tsk sju kryddor (orientalisk kryddmix, se tips nedan). 1 dl finhackad persilja. 4 portioner Orientalisk Zaatar kyckling. 1 msk sumak (en syrlig orientalisk krydda, se tips nedan). 1 tsk sju kryddor (orientalisk kryddmix, se tips nedan). 1 dl finhackad persilja
Skär bort stjälkarna på persiljan och finhacka resten. Orientalisk mat med goda röror och många goda och fräscha smaker är något som vi verkligen gillar och som vi bloggat om tidigare
oliver, fetaost, hummus, baba ganoush, falafel och orientaliskt tunnbröd. Jag vill inte kalla den tabouhle eftersom jag har betydligt mindre persilja i min version än vad det är i den äkta varan
Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål. 3 msk persilja. Sallad. Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna
Ett givet tillbehör till kebaben är syrlig persiljesallad, orientaliskt tunnbröd och tzatsiki. Orientaliskt tunnbröd Persiljesallad Tzatsiki Grillade grönsaker Muhammara eller ajvar (jag tog ajvar) Gör såhär
Gillar du sumak (syrlig orientalisk krydda) […]. 1 står skål ezme, ca 4 portioner 6 röda och mogna tomater 5 st sivri (turkisk paprika, kan ersättas med 2 gröna paprikor) 4 vitlöksklyftor 1 rödlök eller 4 st salladslökar 1 knippe persilja 1 liten knippe färsk mynta eller 2 msk torkad mynta 1-3 st färska chili eller ca 1-2 msk pulbiber/chilipulver 2 stora msk tomatpuré 2 stora msk paprikapuré 2 msk granatäppelsirap Ca 4-5 msk olivolja Saften från en halv citron Salt & peppar TIPS. 1 knippe persilja