) Tills dess, håll till godo medOrientalisk wok. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Orientaliska tunnbröd att fylla med kebab eller som tillbehör till t ex indisk mat. Rör om med en träslev eller kör i bakmaskinen tills allting blir ordentligt blandat
jag) vabbar och försöker få i resterande familjemedlemmar lite mat. Vi fyllde våra med vegetariska biffar och grönsaker men man kan ju ha i nästan vad som helst
Av samma deg varierar jag mina pizzor med olika fyllningar, en typisk tradition i Mellanöstern. Sen lägger man upp en härlig bricka med lite gott och blandat till var och en att ta för sig av det dom önskar
Rör resten av yoghurten i gryta och smaka av med salt och ev. Peppar att smaka av med. Bryn fläskfilén med 1 msk olja i en stekpanna. Bryn färsen med 1 msk olja
Lägg dem i en skål tillsammans med hackad vitlök och soja och hackad färsk (skalad) ingefära. Stek lök, morot och grovhackat päron i sparsamt med olja eller smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.