I dag serverar köket ett gott bröd som ni kan variera med olikasorters toppingar och till det blir det musslor som gratinerats med ett gott smör, hur gott som helst ska ni tro
Skölj och borsta musslorna noga. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Bläckfisk av olika sorter delade i mindre bitar. Musslor i skal. När riset börjar bli genomskinligt sätter du till den varma fiskbuljongen och musslorna
Idag blir det tapasfestival för hela slanten här i el cocina Mårtensson, vi bjuder på sex olikasorters spanska smårätter som vi själva satte i oss för ett par helger sedan
Efter att jag har jagat personalen i min matbutik och tjatat om kräftor ett tag utan att de kunnat hjälpa mig, så bestämde vi tillsammans med våra vänner Johan och Lena att vi skulle mumsa i oss en massa olika skaldjur
För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgryta med både torsk, lax, musslor och räkor har
Som kursens höjdpunkter framhölls att deltagarna fick mixtra med olika smaker och göra olikasorters macarons samt att det var roligt att lyckas få till så vackra macarons
Under den här tiden levde människan på den kost som naturen erbjöd vilket innefattade bytesdjur och olika typer av frukter och växter som fanns under stenåldern
Serverades med två olikasorters smör varav ett med pumpakärnor i. Kökschefen och ägaren Magnus Ek har ju alltid haft hyss för sig med olika små prylar som han har konstruerat och som har överraskat vid matbordet
vi åt ju skaldjursbuffé i helgen på fåfängan och det var ju supergott men det är ju inte alltid man har möjlighet att bulla upp med massor av olikasorters skaldjur
Rödbetornas något jordiga smak och sötma fungerar utmärkt tillsammans med olikasorters vit fisk och även dessa musslor som här får hjälp i smaksättningen av citronens fräscha syrlighet