Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Kalvstek är kalvens motsvarighet till nötstek och rostbiff. Kalven tillagas tillsammans med rosmarin, äpple och lök och till detta serveras en magisk rostad vitlökssås
rejält med örtkryddor efter smak, den här gången rosmarin och citronskal. Långbakad nötstek. rejält med örtkryddor efter smak, den här gången rosmarin och citronskal
rejält med örtkryddor efter smak, den här gången rosmarin och citronskal. Långbakad nötstek. Grovt rågbröd, tunnskivad nötstek, något salladsblad, en aning fransk senap, en klick bostongurka (eller hackad inlagd gurka med en nypa socker) och en klick gräddfil
olivolja, salt, peppar och örtkryddor att knida in köttet med, nötstek kan man gärna krydda med lite starkare kryddor också som chili, paprikapulver, annan kryddblandning eller rub som det också kallas
2 kg nötstek. 1 tsk rosmarin. Ta fram ingredienserna och gnid steken med kryddorna. Placera ugnsfoliearket på ugnens långpanna med steken i mitten och vik upp kanterna till en skål
Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin och oregano. 1,5 kg nötstek, jag använde fransyska. 1 tsk rosmarin. 1,5 kg nötstek, jag använde fransyska. 1 tsk rosmarin