Nötbog rött vin recept

Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Servera med kokt potatis, sallad och röttvin. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 2 morötter. 1 msk vinbärsgelé. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. 1 msk vinbärsgelé
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Tillsätt och rör ut vetemjölet och rör sedan i vinet och låt det koka ner till hälften
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Tillsätt och rör ut vetemjölet och rör sedan i vinet och låt det koka ner till hälften
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Tillsätt de frästa grönsakerna, därefter tomater, vin, vatten och buljongtärning. Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden. 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. Smaklig spis ♥ 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten, vin och vinäger. rödvinsvinäger. 1 kg nötbog / 5 gula lökar / 150 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 3 röda chilifrukter / 0,5 tub tomatpuré / 1 burk konserverade tomater / 0,5 liter vatten / 4 dl rödvin / 1 dl chilisås (Heinz) / 1 msk worcheistersauce / 1 msk rödvinsvinäger / 1 msk japansk soja / 2 köttbuljongtärningar / 2 kalvbuljongtärningar / 3 msk kalvfond / 3 msk kummin / svartpeppar / örtsalt / 4 msk paprikapulver / 4 msk smoked paprika / 2 msk mejram / 1 msk ancho chili / 3 msk cajun seasoning / smör och olivolja att fräsa i. 1 kg nötbog. / 4 dl rödvin. / 1 msk rödvinsvinäger
En gastronomisk resa till den amerikanska södern

En gastronomisk resa till den amerikanska södern

bog (eller så använder ni nötbog eller högrev). Vissa av gästerna tyckte det var tröttande att vara på middagsbjudning eftersom det tappades alldeles för lite mat runt bordet och såg till att få en skön bädd att ligga på
Köttgryta med salami

Köttgryta med salami

Byt ut griskinderna mot till exempel högrev eller nötbog, det blir en god gryta det med. Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port. 1 dl röttvin. / Anki och Håkan Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port 800 g griskinder eller högrev eller bog av nötkött. 1 dl röttvin
Lånkok: Köttgryta med svamp och rött vin

Lånkok: Köttgryta med svamp och rött vin

Här har köttet fått sjuda länge tillsammans med kryddor, röttvin, svamp och lök. 400 g nötbog. 4 dl rött kraftigt vin. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad, kalvfond, vin och 1 dl vatten. 400 g nötbog. 4 dl rött kraftigt vin
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

En tomatbaserad köttgryta med rödvin och rotfrukter där du gärna kan välja en billigare styckdel av kon, det blir bara godare
Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Jag tänkte göra kalops men följde ett infall och slängde i en skvätt rödvin. När köttet fått fin färg, tillsätts kalvfond, rödvin, lagerblad och kryddpepparkorn
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Tillsätt krossade tomater, röttvin, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, pressad vitlök, finhackad chili, socker och lagerblad
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Jag använde nötbog från Gotland. Igår efter träningen avnjöt vi den goda grytan som har förberett i förväg tillsammans med röttvin och tända ljus, myyyys
Höstgryta

Höstgryta

Vindenviner runt knutarna, regnet piskar rutorna, inne sprakar brasan och jag njuter av gryta. 1,3 kg nötbog / smör att bryna köttet i / 2 gula lökar / 1 röd lök / 2 king solo vitlökar / rapsolja att svetta lök och vitlök i / 1 burk tomater / 5 dl vatten / 3 köttbuljongtärningar / 1 tsk torkad rosmarin / 1 tsk torkad körvel / 1 tsk torkad grönpeppar / 1 tsk sichuanpeppar / 1 dl röttvin. 1,3 kg nötbog. / 1 dl röttvin

Lyxig köttgryta

ex nötbog. i med slantar av morötter, palsternacka och svamp. Häll sedan över kött, krossade tomater, vin, vatten, soja, tomatpuré, kalvfond, grönsaksbuljong, kött, lagerblad, färsk avlövad timjan och vitlök