Mumsiga Hasselnötsrutor
Annies receptsamling
Annies receptsamling

Mumsiga Hasselnötsrutor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakan
  • 200 g Hasselnötter
  • 2 Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 100 gram Smör
  • 1 dl Kokt vatten
  •  
  • Smörkräm
  • 100 gram Smör
  • 1 dl Nutella
  • 1 Ägg
  • 2 dl Florsocker
  •  
  • Garnering
  • 200 gram Mörk Choklad
  • 1 tsk Kokosfett eller olja

Beskrivning

    Finmal nötterna i matberedare eller mandelkvarn.

    Smält smöret i en kastrull.

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de finmalda nötterna, mjöl, bakpulver och vaniljsocker (vänd gärna bara ner med en sked). Blanda i det kokta vattnet och smälta smöret.

    Häll smeten i en bakpappersklädd ungsform och grädda i ugn på 175 grader i ca 20-25 minuter.

    Medan kakan svalnar vispa ihop ingredienserna till smörkrämen så att den blir fluffig. (Lättast med rumstempererat smör). Bred smörkrämen på den svalnade kakan. Ställ i kyl ett par timmar eller frys ca 30 minuter.

    Smält choklad och kokosfett/olja och bred över den kalla kakan. Låt stelna något, men inte helt, skär upp i bitar och ställ kallt tills servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.