Mozarellaarket är en nyhet som jag hittade i kyldisken och som jag inte kunde låta bli att pröva. Vill du att gratängen ska räcka till fler serverar du potatis och kanske någon vegetarisk korv till
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomater och bitar av mozarella i pajskalet. Den här gången fick det bli en vegetarisk paj med inspiration från Italien
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Igår åt vi en jättegod vegetarisk lasagne med svamp och mozarella. Vegetarisk lasagne, 4 portioner 400 g färska eller frysta champinjoner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1/2 zuccini 1 burk krossade tomater 1 tsk strösocker olivolja 2 [
Jag älskar det italienska köket med alla örtkryddor, parmesan, mozarella, oliver och goda oljor. Hursomhelst den vegetariska smakrika gratängen är baserad på zucchini och aubergine och har ett krämigt täcke av yoghurt och färskriven parmesan
Att äta vegetariskt är bra både för hälsan, mijön och plånboken. 250 g halloumi, scamorza eller fast mozarella. 250 g halloumi, scamorza eller fast mozarella
Den klarar sig också bra på egen hand som vegetarisk rätt, tillsammans med en matig sallad. 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 dl riven mozarella1 dl riven pecorino½ knippa persilja½ knippa dill1 ägg1 tsk senap1 msk färskriven pepparrotsvartpeppar och vitlökssalt från kvarnolja eller smör till formenTopping. ½ dl riven mozarella½ dl riven pecorino25 g hyvlat smör/margarinSmörj en ugnsfast form, rund eller fyrkantig spelar ingen roll. 1 dl riven mozarella
Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella