Mildtzatziki. Mildtzatziki. Mat från Mellanöstern är både gott och roligt att göra emellanåt, Falafel kan man äta i ett pitabröd med sallad och någon god sås som man gillar, typ vitlökssås eller någon starkare röd sås eller som här med tzatztiki
Som tzatziki. 4-5 dl Naturell yoghurt (vi brukar använda Arla grekisk mild yoghurt). 4-5 dl Naturell yoghurt (vi brukar använda Arla grekisk mild yoghurt)
Under tiden gurkan ligger i silen pressar du två vitlöksklyftor (eller en om du vill ha en mildare smak) i en skål och häller på en liten skvätt olivolja
Den blir mycket mildare om du istället finhackar vitlöken och sedan mosar den med knivbladet. Barnen tycker det är roligt att äta direkt från pinnarna och jag älskar kombinationen tzatziki och bulgur
Fyll med någon mild hårdost. Tzatziki. Morotstzatziki. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Ska definitivt göra detta igen, nästa gång blir det någon ny smak, kanske italienska smaker med oliver i fyllningen och pasta till, eller kanske grekiska biffar och då blir det med ugnspotatis och tzatziki och så måste jag också prova att göra en Milanesa Napolitanavariant, med tomatsås och ostgratinering och då gillar jag att ha hemlagat potatismos till
Jag valde mild ajvar men nästa gång jag gör det här kommer jag att använda stark för lite mer sting. Läge för förnyelse, vanliga köttfärsbiffar brukar jag oftast äta med tzatziki, är det hemma hos mamma bli det ofta brunsås
Milda flytande margarin till stekning. Servera med tzatziki. Lägg den rivna zucchinin och löken i mitt på kökshandduk, vrid ur den hårt så att vätskan rinner av
Det har varit soligt idag men har inte varit ute supermycket ändå, för jobbigt när jag är förkyld, men lite sömnad i solen hade jag på eftermiddagen när det var lite mildare
Grilla eller stek ett par minuter per sida och servera tillsammans med en grekisk sallad, rostade rotfrukter eller grillade grönsaker i folie och lite tzatziki