Kikärtsbiffar med tabbouleh & tzatziki
My Little Kitchen
My Little Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Stora potatisar av mjölig sort
  • 2 Burkar kikärtor i vatten (1 paket 380g, avrunnen vikt 230g)
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 Ägg 2 msk Vetemjöl
  • 1 tsk Mild paprikapulver
  • 2 tsk Curry
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 2 tsk Malen kummin (ej spiskummin)
  • 1-2 tsk Chili krydda
  • 1 krm Malen koriander
  • 1 Knippe färsk bladpersilja
  • Salt & peppar efter smak.
  • 2 tsk Olivolja
  • 1 Stor knippe Bladpersilja
  • 3 Tomater
  • 1 dl Bulgur
  • Citronsaft för att blötlägga bulguren.
  • 1/2 Rödlök
  • 1 Citron saften
  • 2 msk olivolja
  • Salt efter smak
  • 1/2 Grovriven Gurka
  • Cirka 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk Olivolja
  • 1 Vitlöksklyfta
  • Salt efter smak.
  • Värm en stekpanna på medelvärme gärna av gjutjärn och häll i olivolja.
  • Forma kikärtorna med 2 skedar, detta sätt är enklast då smeten är klibbig och den är svår att forma med händerna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.