Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Sätt ugnen på 180 grader. Koka tomaterna i några minuter, ta bort skalet och skär i klyftor. Fördela några hackade basilikablad ovanpå tomaterna och rosta i ugnen i 20–30 minuter
1 kg kvisttomat (romantica el mindre plommontomater) 0,5 vitlök 1-2 rödlökar 2 msk olivolja 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1-2 dl vispgrädde salt peppar
Det är många som snackat om att tomatsoppan blir så mycket godare och smakrikare om man rostar grönsakerna i ugnen innan man mixar ihop och nu instämmer jag helt i deras kör
Till soppan åt vi rostade kikärtor, allt efter rekommendation och recept i tidningen, och några knäckebröd med ost - något som vi båda förknippar med och måste ha till soppa av alla de slag
Strö över oregano på de rostade grönsakerna och tillsätt sedan de i kastrullen. Vilken god soppa. Helt otroligt va beroendeframkallande en soppa kan vara
GA_googleAddAttr("Tag", "rostad-tomatsoppa"). GA_googleAddAttr("Tag", "tomatsoppa"). Nu börjar inspirationen till att laga mat komma tillbaka efter en inte så inspirerande sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.