Sill ansjovis

Sill ansjovis

  • 15 Recept
Förrätt med gubbröra

Förrätt med gubbröra

Hej på er. Snart är det jul och det känns som man inte riktigt hunnit fatta det. Men idag börjar julstämning infinna sig för det snöar
Panzanella

Panzanella

Värm ugnen till 225 grader. Skär brödet i tärningar och finhacka rosmarinen. Lägg bröd och rosmarin på en ugnsplåt med lite olivolja och flingsalt
Pincho med sardin

Pincho med sardin

Rensa ev sardinerna och dela dem i bitar. Fördela ingredienserna på bröden. Så här gör du pinchos. Räkna med 3–5 pinchos per person
Pinchos med ost och sardeller

Pinchos med ost och sardeller

Gör så här. Lägg ost, marmelad och sardell på bröden. Toppa med nötter. Tips. Om du vill kan du rosta bröden
Gubbröra à la Mannerström

Gubbröra à la Mannerström

Får du tag på matjesillsfiléer från förra säsongen är de bäst. 1. Skär matjesfiléerna i tärningar. 2. Skala och finhacka rödlöken
Landgång på stor mandelpotatis

Landgång på stor mandelpotatis

Låt svalna lite och garnera sedan de olika skivorna eller delarna med räkor, lax, sill och sikrom. Börja med att blanda ihop dressingen
Kall gubbröra

Kall gubbröra

Smaka av med ansjovisspad och svartpeppar. 125 gram hackad ansjovisfilé. Blanda alla ingredienser i en bunke
Öresundstorsk med gubbröra -en skånsk rätt?

Öresundstorsk med gubbröra -en skånsk rätt?

Men garanteret med ansjovis og æg. 1 liten burk ansjovis. Hacka 2 hårdkokta ägg och blanda med en liten burk ansjovis skurna i små små bitar och vänd i hop med ett knippe dill, finklippt. Relaterat 1 liten burk ansjovis
Silltårta med matjes

Silltårta med matjes

Hacka matjessill och rödlök smått. Bred ut hälften av sillsmeten på brödet och täck med andra. Bred ut den sista sillsmeten och dekorera med ägg, skivade rädisor och