Mathavre ruccola recept

Shake sallad vego delux

Shake sallad vego delux

Koka mathavre i rikligt med vatten och spola det sedan kallt. Sila av linserna och skölj ruccola och groddar
Ljummen havresallad med kräftstjärtar

Ljummen havresallad med kräftstjärtar

I mitt kök skapas ofta matiga sallader baserade på quinoa, bulgur, mathavre eller pasta. Ljummen havresallad med kräftstjärtar4 portioner50 g ruccola och/eller bladspenat1 st röd paprika½ st fänkål1 st moget päron½ ask körsbärstomater1 dl grovhackade valnötter1 burk kräftstjärtar i lakeolivoljasalt och peppar4 portioner mathavre enligt förpackningenKoka mathavren enligt förpackningen. 50 g ruccola och/eller bladspenat
Rödbets- och havresallad

Rödbets- och havresallad

Skölj matvetet/mathavren/linserna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg på ruccolan och blanda om. ca 400 g kokt matvete, mathavre eller kokta linser. 70 g ruccola. 70 g ruccola
Mustig lammfärsgryta

Mustig lammfärsgryta

Till detta gjorde jag mathavre. Igår gjorde jag en mustig lammfärsgryta, en stor laddning så nu har vi massor kvar i kylen
Torsken är koko

Torsken är koko

Till det serverades en somrig avocadosallad och mathavre (misslyckades med uppmåttning och kokning av det dock)Inspiration till torsken hämtades härifrånTorsk i kokosmjölk4 personer4 torskfiléersalt,peppar, valfri krydda1 burk kokosmjölksambal oelek efter smak1 purjolök2-3 morötter2 palsternackorkokosflingor1. couscous och en smarrig sallad, ex somrig avocadosallad (ruccola, avocado, päron, plommontomat, citronsaft och valnötter)Somrig avocadosallad 4 personer
23-årsfirande!

23-årsfirande!

Vi bjöd på melon- och fläderbål som fördrink, pastasallad, mathavresallad och slutligen halloncheesecake

En vanlig matdag enligt PT online/Olga Rönnberg

Lunch – Chilimarinerad lax med sallad på mathavre, gurka, paprika och persilja. Middag – Färsbiffar med potatis, lingon, kapris och sallad på ruccola, gurka, tomat, vinäger och olja

Mathavresallad med rödbeta och halloumi

Grovhacka ruccola och persilja. Koka mathavren i dubbelt så mycket vatten som förp anger + 1 buljongtärning i 12 minuter. 75 dl mathavre. 1 förp ruccola

Havreotto med kassler

Blanda ner mathavre och vänd runt. Rör ner osten och ruccolan och smaka av. 1 dl mathavre. 50 g grovhackad ruccola

Exotisk mathavresallad

Blanda allt med ruccola och fördela på ett stort fat. Koka mathavren med gurkmeja och örtsalt enligt anvisning på förpackningen

Sommarmat

Sallad på kokta korn från middagen häromdagen – blir ju lika bra med vad man nu har över,  mathavre, quinoa, osv – mixad blomkål, klippt färsk basilika, hackad ruccola, gula körsbärstomater och granatäpplekärnor