I mitt kök skapas ofta matiga sallader baserade på quinoa, bulgur, mathavre eller pasta. Ljummen havresallad med kräftstjärtar4 portioner50 g ruccola och/eller bladspenat1 st röd paprika½ st fänkål1 st moget päron½ ask körsbärstomater1 dl grovhackade valnötter1 burk kräftstjärtar i lakeolivoljasalt och peppar4 portioner mathavre enligt förpackningenKoka mathavren enligt förpackningen. 50 g ruccola och/eller bladspenat
Skölj matvetet/mathavren/linserna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg på ruccolan och blanda om. ca 400 g kokt matvete, mathavre eller kokta linser. 70 g ruccola. 70 g ruccola
Till det serverades en somrig avocadosallad och mathavre (misslyckades med uppmåttning och kokning av det dock)Inspiration till torsken hämtades härifrånTorsk i kokosmjölk4 personer4 torskfiléersalt,peppar, valfri krydda1 burk kokosmjölksambal oelek efter smak1 purjolök2-3 morötter2 palsternackorkokosflingor1. couscous och en smarrig sallad, ex somrig avocadosallad (ruccola, avocado, päron, plommontomat, citronsaft och valnötter)Somrig avocadosallad 4 personer
Lunch – Chilimarinerad lax med sallad på mathavre, gurka, paprika och persilja. Middag – Färsbiffar med potatis, lingon, kapris och sallad på ruccola, gurka, tomat, vinäger och olja
Grovhacka ruccola och persilja. Koka mathavren i dubbelt så mycket vatten som förp anger + 1 buljongtärning i 12 minuter. 75 dl mathavre. 1 förp ruccola
Sallad på kokta korn från middagen häromdagen – blir ju lika bra med vad man nu har över, mathavre, quinoa, osv – mixad blomkål, klippt färsk basilika, hackad ruccola, gula körsbärstomater och granatäpplekärnor