Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Krydda med salt och svartpeppar. Skär grönsakerna i mindre bitar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka
Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund. 1Pensla grönsakernamed olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
Värm en stekpanna tillsammans med olja. Låt puttra några minuter på medelvärme under lock. Skölj kidneybönor och majs med hjälp av ett durkslag och låt bli väl avrunna
För en tid sedan, var jag på ett matevent med en Facebookgrupp som kallas Matlådegruppen. Fräs paprikatärningar och morotsriv tillsammans med lite olja
Värm en stekpanna med lite matfett eller olja. Det tar ungefär 30 minuter att få klar denna variant av ugnsbakad falukorv med tomatsås och grönsaker. 1 medelstor morot. Skär sparrislängderna i 1 cm breda bitar, skala moroten och grovriv den – blanda ned sparris och morotsriv i den djupa tallriken tillsammans med tomatkross, tomatpuré, grovhackade basilikablad samt salta och peppra lätt. 1 medelstor morot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.