Ljummen mathavresallad gjord på stekt lök, paprika, körsbärstomater och färsk basilika. Toppad med salladslök och granatäpple och med stekt halloumi till
Kyler du ner ris snabbt efter kokning är det inga problem att frysa och värma på igen, men är du ändå bakterieorolig kan du ju passa på att koka mathavre eller matvete som tillbehör istället
Skär halloumi i mindre kuber. Jag la först i halloumin och tillsatte sedan löken. Blanda ihop allting i den stora kastrullen - gryn, linser, kikärtor, morötter/sötpotatis, halloumi, rödlök
Koka kamutvetet enl förpackningen. Låt svalna. Skölj och strimla sallad. Skölj och skiva gurka och tomat (om du inte föredrar de små varianterna då kan du gärna ha dem hela)
vegetariskt, vegan, laktosfri (om man utesluter halloumi och tsatsiki till), glutenfri (om man vill använda något matigt i salladen, testa mathavre eller quinoa)
Vi fick prova Middagsfrids nylanserade vegetariska matkasse häromveckan, och fastnade speciellt mycket för en av rätterna, nämligen denna halloumisallad
Skiva halloumin och stek i lite olivolja tills den fått fin färg. Lägg upp matveteblandningen på en tallrik, lägg på halloumi och rödlök och toppa med gremolata
Mathavre. Stekt halloumi med tabouleh som är en sallad med couscous (som på bilden) eller bulgur. Mathavre, matvete och matkorn är också protein- och fiberrika alternativ och dessa tycker jag är särskilt bra eftersom det är produkter som vi kan tillverka i Sverige
Tärna halloumin och stek i smör. Gör salladen vegansk genom att byta ut halloumin mot marinerad tofu. Koka mathavren i dubbelt så mycket vatten som förp anger + 1 buljongtärning i 12 minuter. 75 dl mathavre. 1 paket halloumi
Järpar med raita,honungsmorötter,mathavre. Linsgryta med halloumi,grönsaker,ris. En bild från helgen där jag steker gyroskött till 18 personer får avsluta min sista sommarvecka i kost- och motionsdagboken, en vecka utan i stort sett någon träning alls och så långt jag kan komma från min ambition att äta mer artegen kost,