150 g halloumiost. Skala och strimla morötterna. Dela svampen i kvartar och skär paprikan i bitar. Fräs morötter och svamp i olja tills morötterna börjar mjukna
Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Stekthalloumimed körsbärstomater och olivdressing16 körsbärstomater (gärna olika färger)2 krukor rucolasallad1 paket halloumiost (à 250 g)1 msk oljasaltnymalen svartpepparOlivdressing1/2 dl Tapenade (burk)1 tsk citronjuice2 msk olivolja1/2 dl vatten2 msk finhackad persiljasalt och pepparDetta är ett recept från Buffé nr 9 20031. Skär halloumin i ca 1/2 cm-tjocka skivor. Stek osten i ca 1 minut på varje sida i en het panna med olja. 1 paket halloumiost
Skär under tiden skalet av apelsinerna med vass kniv, även den vita hinnan. Stek halloumiskivorna i oljan i ganska het panna, ett par minuter på varje sida
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag medstekt potatis, spenat, halloumi och stekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Mathavresallad. Den dag som denna fiskrätt lagades till hade jag tillsammans med min käresta ätit en rejäl lunch på restaurang och kände att vi bara ville ha en lite lättare fiskrätt till middag
Servera halloumiskivornamedugnsstekt sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa. Hetta upp en panna utan fett och rosta majskornen tillsammans med chilin så att de får en lätt gyllenbrun yta
Var lite försiktig med saltet bara för halloumiosten är väldigt salt. Jag knäpper ju bara med kameran och hoppas det ska bli något som blir bra och användbart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.