Spar en äggvita till något annat (matbröd t ex), och vispa de övriga två riktigt fast. Vill du göra kladdkakan mjölkfri väljer du mjölkfritt margarin och mjölkfri choklad
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Kakan blir nästan som lite mittemellan matbröd och mjuk kaka. 125 g smör - alternativt mjölkfritt margarin. 125 g smör - alternativt mjölkfritt margarin
Jag tillsätter äppelcidervinäger i smeten, det ger en god smak till lowcarb-bröd och här neutraliserar det samtidigt kokossmaken som en del kan ha svårt för i matbröd
Jag tillsätter äppelcidervinäger i smeten, det ger en god smak till lowcarb-bröd och här neutraliserar det samtidigt kokossmaken som en del kan ha svårt för i matbröd
Goda alldeles nygräddade med lite mjölkfritt smör till. Idag har jag experimenterat lite i köket. Jag köpte för någon vecka sedan hem lite glutenfria mjölsorter
På attgöralistan finns en färdig brödmix som jag ska baka matbröd av endera dagen. 50 g smör, vanligt eller LF - alternativt mjölkfritt margarin. 75 g smör (vanligt, LF eller mjölkfritt margarin). 50 g smör, vanligt eller LF - alternativt mjölkfritt margarin. 75 g smör (vanligt, LF eller mjölkfritt margarin)
Semlebullarna passar nog minst lika bra som matbröd, och pumpamassan var en riktig höjdare. NÄSTAN NYTTIGA GLUTENFRIA SEMLOR MED PUMPAMASSA15 g jäst2 msk linfrön1½ msk psyllum (Finax)2 tsk fiberhusk½ dl pofiber1 finriven morot2 msk äppelmos1 msk mjölkfritt margarin1 tsk stött kardemummaca 4 dl glutenfri grov mix (Semper)ca 3 dl vattenpumpamassaSoyatoo-gräddeBlanda samman alltihop till en kletig deg. 1 msk mjölkfritt margarin
Matbröd. 35 g mjölkfritt smör. 35 g mjölkfritt smör. Även om dagarna fortfarande är otroligt varma så är det ju trots allt september nu, och kvällarna börjar bli mörka och kyliga
Ett mellanting mellan bakverk och matbröd är det luftigt, lätt, mjukt och onyttigt. I ett veganskt recept jag har utgått ifrån används kokosmjölk, maizena och mjölkfritt smör
Hon gillar inte mitt hembakta matbröd nåt vidare så vi får se om julvörten faller henne på läppen. Jag hade bara torrjäst för matbröd hemma och den fungerade bra)