Här kommer ytterligare ett förslag på grovt, glutenfritt formbröd att variera med. Blanda jästblandningen med resten av plommonmassan och olja i degbunken, och kör igång maskinen
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Variera med andra bär och frukter, gojibär, inkabär, äpplen, aprikoser, dadlar, katrinplommon, berberisbär, ljusa russin, blåbäreller annan valfri fruktblandning
Själva kakan är både glutenfri och mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd
Jag fick blixtvisioner av den annalkande hösten och vintern med mörker, snåla vindar, isiga gator som man behöver halkbanekort för att klara utan att stå på huvudet, bylsiga tröjor, långkalsonger och droppande förkylningsnäsor
Hacka solroskärnor och pumpakärnor grovt. Härom kvällen blev jag sådär extremt sugen på bröd igen och jag improviserade ihop ett bröd som blev SJUKT gott och saftigt så därför tänkte jag dela med mig av denna skapelse
Rör ned mjölkblandningen och lingonsylten och blanda ihop allt väl. 2 dl bovete bovetemjöl2 dl krossat bovete 1 dl glutenfri mjölblandning1 msk fiberhusk1 tsk salt1 tsk bikarbonat1 dl linfrön1 dl lingonsylt2,75 dl alternativ till mjölk2 msk flytande honungRör ut fiberhusken i mjölken och låt svälla 10 minuter. Fyll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min på 175 grader
Det jag vill visa är egentligen att det går att blanda och variera nästan hursomhelst med olika mjöl och fröer, bara mängderna är ungefär desamma i slutändan
Sen fick jag höra av en vän att ett av mina recept fanns med i City tidningen, jag skrev till dem för några månader sen och sa till dem om dem behövde recept till sitt recept sida så kunde dem plocka från mig
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.