Lutfisk citron recept

Pocherat ägg med lutfisk, potatis och brynt smörhollandaise

Pocherat ägg med lutfisk, potatis och brynt smörhollandaise

Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ugnsbakad torskrygg med bacon

Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. citron. Smaka av med pressad citron och nymald svartpeppar
Stekt gås

Stekt gås

Gnid gåsen in- och utvändigt med citron, salt och vitpeppar. 1 citron. Sätt ugnen på 175-200 grader. Tag ur, skölj och torka gåsen väl

God fortsättning!

Julmiddagen var en tudelad affär, mor, far och farfar åt lutfisk, jag kan bara inte med lutfiskens doft eller konsistens
Värmande vintermiddag

Värmande vintermiddag

Alla älskar inte lutfisk, men tillbehören gillar de flesta. Tillsätt citronskal och –saft, champinjonstjälkar, spenat och ost och kör tills allt blandats väl
Mannerströms fiskbullar & kokbok

Mannerströms fiskbullar & kokbok

Den berömda rödspättan på wärdshuset (eller Panget som vi kallar det här ute) som jag själv ätit nästan varje gång jag varit på wärdshuset, eller lutfisken med musslorna
Örtsill

Örtsill

Till middag ska vi äta hos mina föräldrar (igen), det bjuds på lutfisk. Årets sillar på julbordet var Annas inlagda, citron- och örtsill
Bloggåret 2015 – godbitar vi minns.

Bloggåret 2015 – godbitar vi minns.

Lutfisken inte att förglömma. Det mest lästa blogginlägget vi publicerade under förra året blev frukostshot med ingefära, citron och honung som bara på en dag genererade 15 000 besök

Lutfisk som tapas

- Pressa ur saften från en citron ner i en bunke, lägg ner lutfisken där också och häll på med vatten så att fisken täcks

Torsk med lutfisksås

Skrubba citronen. Lägg potatis, purjolök och lutfisk i en kastrull. Blanda vatten, salt och citronskal. Smaka av med citronjuice, salt och vitpeppar

"Restmat" med stil = Färdigmat...

Och så kan det ju hända, vilket ändå borde vara orimligt, att någon har en bit lutfisk kvar, och allt detta har man lite ångest för vad man egentligen skall göra med, annat än kasta bort