Värmande vintermiddag
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 12 mellanstora skogschampinjoner eller 8 stora 1 skiva dagsgammalt vitt bröd
  • 25-30 g pinjenötter
  • 50 g smör
  • rivet skal av 1/2 citron + 1 msk pressad saft
  • 25-30 g babyspenat
  • 60-70 g parmesan
  • Alla älskar inte lutfisk, men tillbehören gillar de flesta. Så vi byter helt enkelt fisken mot rimmad kyckling – milt, mört och läckert utan besvär. OBS att kycklingen ska rimmas minst 4 timmar
  • 4 portioner:
  • 4 kycklingfiléer, ca 600 g
  •  
  • Rimlag
  • 1/2 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 5 lätt krossade kryddpepparkorn
  •  
  • Till kokning
  • 1/2 liter hönsbuljong av koncentrerad fond eller tärning
  •  
  • Béchamelsås
  • 1 1/2 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl eller idealmjöl
  • 3 dl mellangrädde
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm nymalen vitpeppar
  • 4 personer:
  • 1 dl starkt kaffe, kallt
  • 5-6 dl punsch
  • 2 äggvitor 2 äggulor drygt 1/2 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • rivet skal av 1/2 citron rivet skal av 1/2 apelsin 100-120 g pepparkakor
  •  
  • Servering
  • 1 msk kakao
  •  
  • Till champinjonerna
  • 2011 Natureo Free Muscat
  • Nr 1912, 49 kr, alt. 28 kr/37 cl
  •  
  • Till kycklingen
  • Weihenstaphaner Hefeweissbier
  • Nr 1922, 12:90 kr/50 cl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.