Moset är gott att äta medlite mjölk, till gröt, flingor, rulltårta m. På bilden ovan har jag klippt ut blad i kartong, som jag skrivit namn på, dekorerat med glitterlim och sedan gjort ett litet hål i bladet, lagom stort för att trä bladet över äpplets stjälk
Kvarna över lite svartpeppar. Mixa ihop medstavmixeroch häll blandningen över alltsammans. Den gravade laxen från julbordet fick sällskap av några stackars överblivna ansjovisfiléer, kokt potatis och drösvis med dill, och vips blev det en riktigt läcker pudding för fyra personer
Räkna med ett halvkilo ribs per vuxen så behövs det bara en sallad till medlite fetaost. Ribbsen kommer i en förpackning som inte är platt (snarare rullad) ochmed ett tillagt ord som ställer vissa frågande, nämligen “Vikta”
Ställ fram grytan på bordet och servera med kokt potatis och sallad. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsket och skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor
) Dessutom kan den räknas in i kategorin "mat i säsong" med potatis, kål ochäpple som ingredienser. Jag fick kokboken Allt i en gryta av Lisa Lemke i julklapp och jag har redan lagat och bloggat om Lisas portergryta med fänkål och choklad
Min växer vilt medan svågern har lite (läs mycket) bättre koll och utbud i sin trädgård. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Bovete - finns som hela gryn, krossade gryn, flingor, mannagryn, ochljustoch mörkt mjöl. Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Här har jag blandat kyckling med potatis ochlite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm. En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv
Strö ut lite mjöl på ett bord och rulla ut smördegsplattan. Häll av vattnet från äpplenaoch lägg dom sen omlott längst övre kant (långsidan) på smördegslängden
Låt sillen rinna av ordentligt och blanda under tiden ihop övriga ingredienser. Härligt röda Ingrid Marie ger smak och färg åt sillen vi smaksatt med örter och vitlök från trädgården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.