Påsen med fredagsgodis från Göta fisk blev lubb kokt i ugn, färskpotatis, sparris och skirat smör. Den där lubben var en ny bekant, som en blandning mellan torsk och marulk
Jag använde lubb, som är en torskfisk av det lite fastare slaget. Jag ångkokade lubben försiktigt, toppade med färska, skalade räkor och några sparrisknoppar, och hällde sedan sparrissoppa runtomkring
ca 600 gr fiskfilé och skaldjur, skuren i lagom stora/små bitar (Vi hade på expo lubb och lax). ca 600 gr fiskfilé och skaldjur, skuren i lagom stora/små bitar (Vi hade på expo lubb och lax)
Igår lagade jag till lubb för första gången i mitt liv. Så nästa gång lubben ligger i din fiskdisk tveka då inte att prova, den har ett fast fint kött med en god smak
Brosme (Norska) eller lubb (svenska) är en fisk i lake-familjen och har en smak som påminner om hummer, det är en ytterst god matfisk och kan rekommenderas till alla tillfällen