4 2 kokta humrar 1 dl vitt vin 4 dl vatten 1 msk kalvfond 1 msk tomatpuré 2 persiljekvistar 1 tsk dragon 2 tsk arrowrot eller maizena 2 msk smör 2 msk konjak salt och svartpeppar 200 g fiskfilé kokt ris till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
I den här goda soppgrytan samsas sparrisen med potatis, ärtor och fisk, både lax och torskrygg, och den avnjöts till lunch en av de allra första riktiga sommardagarna i slutet av förra veckan, när vi kunde sitta ute i trädgården och äta till ackompanjemang av blomdoft och fågelsång
fiskeller som här till fiskpinnar. Fiskpinnar är kanske inte det mest exklusiva man kan äta i fiskväg men jag tycker faktiskt riktigt bra om dem, även om jag anser att inte alla märken håller en ätbar kvalitet
Marinaden håller i ca en vecka om den förvaras i kylen i lufttät burk eller flaska. Ska som vanligt bli spännande när jag handlar på landet att se om det går att få tag på allt på listan eller om det blir aktuellt att improvisera
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.