Skiva purjolöken tunt (hälften av det vita, hälften av det gröna). Häll ner vatten, kokosmjölk, grädde, torkade röda linser, skurna morötter och grönsaksbuljong
Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut. En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl grönalinser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt linser, vatten och alla kryddor och låt koka i 15 min. Tillsätt därefter de gröna bönorna och låt puttra i ytterligare 5 min. 3 dl grönalinser
Här kombineras röda linser med broccoli, ärtor och kryddor som gurkmeja, ingefära och spiskummin. Börja med att koka upp linserna med vatten och örtsalt i en stor kastrull
Tillsätt krossade tomater, matlagningsyoghurt och linser. Skala och riv ingefäran. Fräs chili, lök och ingefära med lite olja i en stor stekpanna eller gryta Tärna zucchinin och stek med de andra grönsakerna tills den fått fin färg
Detta får bli vårt bidrag till månadens gröna tema som passande nog är kål. I går stod det just sån där Daal på matsedeln och efter en genomgång av grönsakslådan i kylen fick linserna denna gången dela gryta med både persiljerot, grönkål och äpplen
Blötlägg linserna i ca. Riv även ned ingefäran. 200 g torra grönalinser, blötlägg ev. 10-20 g färsk ingefära. Tillsätt sedan linser och sötpotatis, rör om och låt puttra ytterligare 5 min. 200 g torra grönalinser, blötlägg ev. 10-20 g färsk ingefära