Lägg upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen medblomkålen. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
En glutenfri, snabb fullkornsvariant av naanbröd. Min indiskalinsgrytamed spenat och sötpotatis. Det är alltså ett pyttelitet fel som bara påverkar receptet på brödet, inte linsgryta
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålenmed smör. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor)
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda dem sedan medblomkålsrivet. Blomkålsbollar Tänk dig en lyxig knaprig falaffel med ett saftigt kryddigt inre med smak av blomkål
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis ochblomkål är mjukt under lock på medelvärme. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Blanda vetemjölet med bikarbonaten och salt. Servera gärna med pannbröd. Grytan smakade nästan bättre dagen efter den lagades, så gör den idag och ät den i morgon
Servera dhal med ris ochnaanbröd. Smaka av med salt och limejuice. Att laga detta var även en del i projektet "matkultur" som vi just nu arbetar med i skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.