Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med. Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Linsgrytamed morot, paprika ochbroccoliLinsgryta har oförskämt dåligt rykte. Denna är smaksatt med rökt paprikapulver, spiskummin och malda korianderfrön
Koka upp tomaterna med grädde och krydda. Livet består ju mest av vardagar trots allt, och för de allra flesta av oss innebär det både ont om tid och att man måste tänka på slantarna
Både maken, jag själv och lilla I mumsade i oss så det stod härliga till. Jag valde förstås glutenfri pasta, en sort som passar bra till såser och röror av olika slag eftersom den är "hålig"
500 g spaghetti 4 klyftor vitlök 25 g smör 1 broccoli 400 g frysta ärtor 0,25 kruka gräslök 1 dl valnötter 0,5 citron salt peppar 50 g parmesanost olja, att steka i
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.