Linscurry
mimmimi
mimmimi

Linscurry

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner jasminris
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1/2 msk currypasta
  • 65 g babyspenat
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 lime
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Beskrivning

    Skölj linserna och låt dom rinna av.
    Skala och hacka den gula löken
    Skala och riv ingefäran

    Fräs i stor kastrull:
    Olja
    Gul lök
    Sambal oelek

    Rör ned i kastrullen:
    Pressad vitlök
    Ingefära
    Currypasta
    Tomatpuré

    Tillsätt därefter:
    Linser
    Buljong
    Kokosmjölk

    Koka upp under omrörning.
    Sjud under lock i 10 minuter.

    Under tiden:
    Koka upp riset enligt anvisningar på förpackningen.
    Skär blomkålen i mindre bitar.
    Skär tomaterna i halvor.

    Ställ på bordet:
    Limeklyftor
    Krossade cashewnötter (rostas i torr stekpanna på medelvärme tills dom fått lite färg, om man vill).

    Efter 10 minuter:
    Lägg ned blomkålen i kastrullen.
    Koka ytterligare ca 10 minuter.

    Smaka av med salt och peppar.
    Vänd ned i grytan:
    Babyspenat
    Tomater

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.