Linscurry och ris.
Matilda
Matilda

Linscurry och ris.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 st gul lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 msk curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljong)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 st lime
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl cashewnötter

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    2. Skölj linserna och låt dem rinna av.

    3. Skala och hacka den gula löken. Skala och riv ingefäran.

    4. Fräs den gula löken och sambal i olja i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter under lock.

    5. Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ner dem i kastrullen och koka ytterligare ca 10 minuter.

    6. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten.

    7. Servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.