Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Servera med kokt potatis, sallad och rött vin. Nötkött kokt i öl i lergryta. Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött och fiskrätter
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök, morötter och vitlök. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra
Lägg över köttbiten i lergrytan, häll på vin och vatten och lägg på locket. En bit fläskkarré, eller grishals som vi sa förut här nere i Skåneland, skärs upp på två håll och fylls för att sedan rullas ihop till en köttig rulltårta, och vips så kallas den plötsligt porchetta istället
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra
Bryn köttbiten i smör i en het stekpanna och lägg den i lergrytan. Mortla därefter ihop rosmarin, mejram, vitlök och flingsalt och gnid in köttet med detta
Lägg köttet i en lergryta med lock och sila marinaden. Häll 2 dl av marinaden i lergrytan tillsammans med köttet. Efter ca 2-3 timmar är steken färdig, d v s när köttet känns mjukt eller släpper benet om ni använt kött med ben i. 3 dl vitt vin. 3 dl köttbuljong