Om du vill så kan du köra allt i en lergryta eller tagine i ugnen också. Samtidig så fräser du lök, vitlök, chili, ingefära och gurkmeja i olivolja på medelvärme i den gryta som du ska koka allt i
)Då ändrades middagsplanerna i en hast, lergrytan åkte fram och en kyckling införskaffades, "Den ska vi krydda med Indiska kryddor", sa den plötsligt våghalsiga frun
1 msk gurkmeja. I lergryta i ugnen på 150º ca 4-5 timmar. Spännande tider. Som jag skrev i förra inlägget så har jag fått ett mycket spännande jobb, som receptkonsult till Ecocaféet i Östersund
Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. 1/2 krm gurkmeja
Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Blötlägg lergrytan ca 30 minuter. Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 °C. 1 krm gurkmeja
Principen med slökokaren är som i en lergryta, med skillnaden att den är eldriven. gurkmeja. Men om den är bättre och kan ersätta en lergryta, det återstår att se
Har du ingen Crock-Pot eller liknande elektrisk långkokgryta så kan du koka svansen i en stekgryta med tättslutande lock i ugnen, i lergryta eller på spisen
Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Blötlägg lergrytan ca 30 minuter. Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 °C. 1 krm gurkmeja