Laxfilé ruccola recept

Ugnsstekt laxfilé med ljummen potatissallad

Ugnsstekt laxfilé med ljummen potatissallad

en påse ruccola. Blanda babyspenat, ruccola, rödlök och fetaost i en salladsskål. en påse ruccola. 4-6 st laxfiléer. Salta och peppra laxfiléerna, sätt ugnen på 225°C. Stek laxfiléerna i ugnen cirka 15 minuter, var noga med att kolla att den är genomstekt, jag brukar ta ut efter redan 10 minuter för att inte riskera att laxen blir för torr. 4-6 st laxfiléer
Snabblagad laxfilé med räkosttäcke

Snabblagad laxfilé med räkosttäcke

skalade räkor, strimlad rödlök, ruccola, avocadoLägg firren i en liten, ugnsfast form. Servera med räkor, rödlök, ruccola och avocado
Ugnsbakad lax med gorgonzola

Ugnsbakad lax med gorgonzola

Skär ett snitt i varje laxfilé, mosa ihop gorgonzolaost och crème fraiche med lite timjan. Halvera tomaterna och lägg ut tomat och ruccola på tallrikar, servera fisken ovanpå
Påskens huvudrätt - Potatis- och gulbetssallad med laxspett

Påskens huvudrätt - Potatis- och gulbetssallad med laxspett

Tillsätt gulbetorna, sockerärtorna, ruccolan och delade körsbärstomater. 4-5 st gulbetor½ kg delikatesspotatis1 paket sockerärtorruccolaen näve körsbärstomater900 g laxfilé1 st röd chilifruktsaften från en halv citronolivoljasalt och pepparfiskkryddaDillpesto. 900 g laxfilé
Karibisk lax

Karibisk lax

Lägg laxfilé-bitarna nära varandra i en form. Grönsallad, Ruccola, Spenat, Gurka, Squash, Fänkål, grön melon, vårlök
Tjejfest på en torsdag!

Tjejfest på en torsdag!

Servera med frästa grönsaker eller en härlig sallad med ruccola, soltorkade tomater, fetaost, körsbärstomater och inlagda persikor
Stekt lax med rostad pestopotatis

Stekt lax med rostad pestopotatis

Dekorera portionerna med några ruccolablad och servera genast med nyrostad pestopotatis. 70 g ruccola (spara några blad för dekoration)
Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

4 Rotfrukter 1 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, morötter och palsternacka) 2 msk rapsolja Ruccolapesto 65 g ruccola 1 1/2 dl riven parmesanost 1 1/2 dl olivolja 1/2 msk finrivet citronskal 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar Lax 2 tsk strösocker 1 tsk salt 2 krm peppar 4 portionsbitar laxfilé (à 140 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

ruccola. Lägg ruccola på ett fat och flytta försiktigt över fisken. 1,2 kg färsk laxfilé med skinnet kvar, hel bit. -Mama Skogly ♥ 1,2 kg färsk laxfilé med skinnet kvar, hel bit