Blanda ingredienserna och ställ kallt. Marinera laxen i detta och lägg i ugnsfast form. Blanda ihop sweet chilisås med rapsolja, persillade, citronsaft, salt och peppar
Avnjuts med en fin bit lax eller liknande. Blanda Creme Fraiche, Majonäs och Rom i en skål. Tillsätt Citronsaft och kryddor + eventuell hackad Rödlök och smaka av
Vittsen är att fisken inte skall komma i kontakt med någon direktvärme över huvudtaget. Strö hacket och provencale kryddorna över laxen och krydda sedan på med torrkryddorna efter smak, jag kryddar rejält
Vi brukar oftast äta saltbakad laxmedkallromsås (se här), vilket är en av våra absoluta favoritfiskrätter, men denna variant med hjortronsås är inte så dum den heller
Vi enades om en halvsida varmrök laxmed en romsås till. Varmrökt lax är något som jag alltid kommer att förknippa med sommar och solsken på en av Stockholms mest besökta skärgårdsöar