Saltbakad lax med romsås
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Saltbakad lax
  • 4 port 500-600g hel laxfilé med skinn, välj helst en jämntjock bit
  • 500-600 g grovsalt
  • 1 tsk citronpeppar
  • Hackad färsk, fryst eller torkad dill (jag tog torkad)
  • 1 sats, ca 3-3½ dl, avrunnen fil (se recept här)
  • 2 msk majonäs (jag använder lätt)
  • ½ liten rödlök
  • 1 burk röd ishavsrom
  • ½ dl hackad dill
  • 1-2 krm citronpeppar eller lite salt och peppar
  • Romsås (fet)
  • 3 dl crème fraîche
  • eller
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • ½ liten rödlök
  • 1 burk röd ishavsrom
  • ½ dl hackad dill
  • 1-2 krm citronpeppar eller lite salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.