½ msk hackad gräslök. Grovhacka laxen. Finhacka gurka och gräslök. ½ msk hackad gräslök. Den internationella hyllan i min supermercato innehåller ungefär ett paket couscous, ett paket kokosmjölk (2 dl för 4 Euro, dyrare än guld) och några olika sorters nudlar. 50 g kallrökt lax. 50 g kallrökt lax
Laxsoppa återkommer jag till hela tiden, älskar verkligen lax och att kombinera den med grädde eller kokosmjölk och saffran i en soppa blir verkligen gott
en knippe strimlad gräslök (eller salladslök). Lägg i sambal, tomater och den strimlad gräslöken. 600 gr fast tärnad fiskfilé (jag hade sej & lax). 3 dl kokosmjölk. 1 dl grädde (uteslut om det är paleo och ta då 4 dl kokosmjölk). Rör försiktigt i fisken, häll över kokosmjölk och grädde och sjud sakta 10-15 min till fisken är klar. 3 dl kokosmjölk. 4 dl kokosmjölk
Nu för tiden äter vi inte mycket lax utan det serveras nästan bara torsk som är en storfavorit. Lite överraskande är att ett mina så kallade julrecept hamnar på tionde plats, nämligen risgrynsgröt med kokosmjölk
Tillsätt gräslöken och häll såsen över laxbitarna. Skär laxen i portionsbitar. Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt den med saften från en halv lime, rivet limeskal, salt och peppar
Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen. 500 g laxfilé, portionsbitar2 dl kokosmjölk1 msk färskpressad limejuice1 tsk finrivet limeskal2 msk finskuren gräslökrapsoljasaltpepparmix1. Krydda laxen med ½ tsk salt och 2 krm pepparmix. Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. 500 g laxfilé. 2 dl kokosmjölk. 2 msk finskuren gräslök
Strimla och strö över gräslöken. Lös upp curry pasta i kokosmjölk i en gryta. 500g lax i bitar1 tsk röd curry pasta1 krm fisksås400 ml kokosmjölk10 sockerärterkoriander150 g skalade räkor1/2 dl färskpressad limesaftsaltpeppar1/2 dl hackad gräslökSå här gör Du. Lägg i laxen och sjud 5-6 min. 500g lax i bitar. 400 ml kokosmjölk. 1/2 dl hackad gräslök