Nyp ihop smördegspaketen och pensla dem runt om med uppvispat ägg. I originalreceptet gör man en stor laxrulle, men jag valde att göra fyra portionspaket istället
Vispa ihop ägg, grädde, salt och rejält med svartpeppar och slå blandningen över det andra. Skär laxen i små bitar och fördela ut den, broccolin och fetaosten i en ugnsform
Lägg degplattorna i formarna så att kanterna hänger lite utanför. Toppa dem sedan med gravad lax. Fördela fetaost, den rivna osten, purjolök och spenat i formarna
Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Laxen är vanlig färsk lax med skinn stekt på medelstark värme (i mycket smör) och salt & peppar. Doppa sen i ägg-mjöl-ägg-sesamfrön på alla håll och kanter
Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt så får du högre muffins. Lax- och majsmuffins. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt och vänd ihop med mjölblandningen
Servera gärna på buffébordet tillsammans med exempelvis lite lax, räkor, sill eller kräftor. Skär fetaosten i kuber, eller smula sönder den och lägg i pajskalet