Igår åt vi laxpajmed spenat ochfetaost här hemma. Egentligen är det inte så mycket jobb heller, mer än att det tar tid för den att bli klar i ugnen Med planering funkar det fint och dessutom smakar det himla gott med paj i matlåda
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
½ citron, pressad. Vi gör nästan alltid vår pajdeg glutenfri med mandelmjöl och sesamfrön, inte för att vi är glutenintolleranta utan för att vi tycker den blir god och knaprig
Fräs lök och spenat, smaksätt med kryddorna, ha i kesella, keso och smula i fetaosten. Lägg skivor av laxen i pajskalet, toppa med fyllningen och vispa sedan ihop ägg och mjölk och häll jämt över
T. i. l. p. å. s. k. b. o. r. d. e. t. ). P. a. j. g. 4. -. 5. m. ö. x. 2. 0. 1. v. n. f. h. u. F. y. I. ,. c. (. ä. ½. é. Ä. 3. è. S. °. C. B. K. A. L. V. G. 7. ". d l
Lägg i ett ark och pensla med smör, lägg på nästa ark lite omlott, pensla med smör och fortsätt att lägga arken lite oregelbundet omlott, så att det blir ett jämntjockt pajskal med överhäng på kanten
I går kväll åt vi en härlig laxpajmed spenat, soltorkade tomater och vitlök. Inspiration till pajen fick jag från ett recept, jag uppskattade mycket innan vår tid med Paleo, på en enkel och god laxlasagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.