liten rödlök. Arrangera laxen på ett vackert fat och fördela äppel- och dillhacket ovanpå. Skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin, och blanda den med äpplena och dillen
Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Skär laxen i två bitar. Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften. Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen
Blanda ner fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen. Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto
Gnid in laxen med fänkål och halva mängden peppar och salt. Mortla fänkålsfröna. Lägg allt utom laxen i en ugnssäker form, strö över resterande salt och peppar