Lammracks mjölk recept

Lammracks med rödvinssky

Lammracks med rödvinssky

Pressa potatisen genom purépress och rör i smör och den värmda mjölken. Lägg lammracksen på en plåt med bakplåtspapper
Lammracks med rotfruktsgratäng

Lammracks med rotfruktsgratäng

4 1 kg lammracks 2 msk smör 1 msk timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Rotfruktsgratäng med chèvre 500 g potatis 1 stor morot 1 stor palsternacka 1 bit rotselleri 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk malen muskot 150 g smulad getost eller fetaost 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 1/2 dl riven lagrad ost till gratinering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Lammracks med rotfruktsgratäng

Lammracks med rotfruktsgratäng

4 1 kg lammracks 2 msk smör 1 msk timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Rotfruktsgratäng med chèvre 500 g potatis 1 stor morot 1 stor palsternacka 1 bit rotselleri 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk malen muskot 150 g smulad getost eller fetaost 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 1/2 dl riven lagrad ost till gratinering Lägg till i inköpslistan
Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 kg lammracks , ca 30 stycken Marianad 1 st citron(er) , ekologiska 0,5 dl rapsolja 1 krm svartpeppar , nymald 1 tsk salt 1 st gul lök(ar) 6 klyfta(or) vitlök 1 st persilja , kruka Potatismos 2 msk salt , till kokvattnet 1 svartpeppar , nymald 1 salt 200 gram smör 4 dl mjölk 1 msk tryffelhonung 200 gram mascarponeost , ca 2 dl 2 kg potatis(ar) , mjölig sort som mandelpotatis eller Fontane Rosmarinsky 1 salt 3 msk smör , mjukt 2 tsk vetemjöl 1 svartpeppar 1 msk socker 2 msk kalvfond 8 dl rött vin 1,5 msk rosmarin , torkad Sallad 0,5 tsk salt 2 dl borlottibönor , kokta 300 gram haricots verts , färska 1 st rödlök(ar) Servera till 1 msk smör , eventuellt Köp receptet
Tapas!

Tapas!

Lammracks (se recept längre ner). Lägg vaniljfrön och stång i en kastrull och häll på grädde och mjölk
Lammracks m sötpotatisgratäng och rödvinsreduktion

Lammracks m sötpotatisgratäng och rödvinsreduktion

Klyfta sötpotatis och fräs tillsammans med 1/2 gul lök och 2 vitlöksklyftor, när de fått yta koka mjuka i en blandning med 1 hackad röd chili, vispgrädde utspädd med mjölk, salt och peppar

Lammracks med potatis- och palsternackspuré

Värm mjölken. Bryn lammracksen och lägg dem på ört- och lökblandningen. Stöt potatis och palsternacka till ett fint mos, tillsätt under tiden smöret ochmjölken till önskad konsistens
Präst- och senapsbakat lammracks

Präst- och senapsbakat lammracks

Värm smör och gräddmjölk i en kastrull. Kanske behöver man putsa lammracksen något men oftast är de. och vispa ett fluffigt mos med smör och mjölk
Sötpotatisgratäng

Sötpotatisgratäng

Tillsätt grädden och mjölken, salta och peppra. 6 pers 5 sötpotatisar, medelstora 1/2 st röd chili eller chipottle om du hittar 1/2 st gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 3 dl grädde 1 dl standardmjölk Salt, Peppar, nymalen, efter smak 1. 1 dl standardmjölk

Lammracks med rödvinssky

Pressa potatisen genom purépress och rör i smör och den värmda mjölken.  Lägg lammracksen på en plåt med bakplåtspapper