Lammfilé och persilja recept

Lammfilé med kantareller och senapssås

Lammfilé med kantareller och senapssås

½ dl hackad slätbladig persilja. Lammfilé serverad med senapssås, kantareller och potatismos blir en smakrik inledning på hösten eller avslutning på sommaren
Lammfilé med bönor och matvete

Lammfilé med bönor och matvete

hackad persilja. Medhavd lammfilé blev fredagens sena middag tillsammans med trevligt sällskap. Kött och sås
Lammfilé med örtsås - Pavlova

Lammfilé med örtsås - Pavlova

Mixa basilika, persiljaoch vitlök med oljan. Soligt och varmt idag på mors dag. Lägg lammfiléerna i dubbla plastpåsar
Dijonnaise och tomatconcassé

Dijonnaise och tomatconcassé

Jag serverade såserna till helstekt lammfilé, recept på den kommer i morgon. Salt och peppar. Havssalt och chiliflingor
Lammfilé med örttäcke

Lammfilé med örttäcke

Ta bort grova stjälkar från persiljanoch ta av bladen från timjan- och rosmarinkvistarna. Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen

Örtbakad Lammfilé med rödvinssås, gratinerat potatismos med västerbottensost & Sparrisknyten

Jag är en av de utvalda svenska matbloggare som fått äran att komponera ihop ett recept till en av Cono Surs viner i en recepttävling där vi är flera matbloggare från Sverige, Storbritannien, Finland och Irland som deltar i tävlingen om huvudvinsten som kommer att vara en resa till Chile för att besöka Cono surs anläggningar, cono sur vineyards & winery, för mig och en vän, vilken dröm…
Grillsallad och rädistsatsiki

Grillsallad och rädistsatsiki

Både sallad och tsatsiki åt vi till en bit grillad lammfilé, men det hela passar garanterat även till andra val du lägger på din grill
Gratinerat baconmos med lammfilé

Gratinerat baconmos med lammfilé

Rör först ner creme fraichen, därefter osten ochpersiljan. Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
Lamm med tomat och Madeira

Lamm med tomat och Madeira

Lammfilé är nog den köttdel som nästan alltid ger ett bra resultat vid rätt tillagning. Persilja. Köttet är generellt sett mört, saftigt och smakrikt
Getostcreme till lammfilén

Getostcreme till lammfilén

Mosa ihop cremen med en gaffel, pressa i vitlöken och hacka och rör sist i persiljan. Smaka av med salt och lite chilipeppar
Moriska spett

Moriska spett

kg fläsk- eller lammfilé. salt och peppar. persilja, hackad. Skär köttet i ca 2 cm kuber, lägg i en bunke och tillsätt alla övriga ingredienser, blanda väl och ställ in i kylen minst en timme, gärna längre. Trä sedan köttbitarna på spett och grilla dem runt om i ca 5 minuter
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna och en kvist persilja. Vad sägs om att kunna bege sig till frisören, samtidigt bli inspirerad av massa fina saker till hemmet, och bli bjuden på fantastiska skorpor och en underbar tvätt och massage
Lammytterfilé med potatisssallad

Lammytterfilé med potatisssallad

Somrigt och gott med lammfiléoch potatissallad på fänkål och ärtor. Ytterfilén saltas samt peppras och steks så att den får en fint brynt ytan runt om
Fina infall ger goda utfall!

Fina infall ger goda utfall!

Såsen som vi åt till vår lammfilé blev en fetaostsås, och blir ni sugna på att prova den så hittar ni receptet här
Örtmarinerade lammracks

Örtmarinerade lammracks

Rör ner ströbrödet och bred på lammracksen eller lammfilén. Mixa persilja, rosmarin, citronskal, skalad vitlök, flingsalt, svartpeppar och smör i matberedaren till en jämn smet