½ dl hackad slätbladig persilja. Lammfilé serverad med senapssås, kantareller och potatismos blir en smakrik inledning på hösten eller avslutning på sommaren
Ta bort grova stjälkar från persiljanoch ta av bladen från timjan- och rosmarinkvistarna. Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen
Jag är en av de utvalda svenska matbloggare som fått äran att komponera ihop ett recept till en av Cono Surs viner i en recepttävling där vi är flera matbloggare från Sverige, Storbritannien, Finland och Irland som deltar i tävlingen om huvudvinsten som kommer att vara en resa till Chile för att besöka Cono surs anläggningar, cono sur vineyards & winery, för mig och en vän, vilken dröm…
Rör först ner creme fraichen, därefter osten ochpersiljan. Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
kg fläsk- eller lammfilé. salt och peppar. persilja, hackad. Skär köttet i ca 2 cm kuber, lägg i en bunke och tillsätt alla övriga ingredienser, blanda väl och ställ in i kylen minst en timme, gärna längre. Trä sedan köttbitarna på spett och grilla dem runt om i ca 5 minuter
Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna och en kvist persilja. Vad sägs om att kunna bege sig till frisören, samtidigt bli inspirerad av massa fina saker till hemmet, och bli bjuden på fantastiska skorpor och en underbar tvätt och massage
Rör ner ströbrödet och bred på lammracksen eller lammfilén. Mixa persilja, rosmarin, citronskal, skalad vitlök, flingsalt, svartpeppar och smör i matberedaren till en jämn smet