Jag ska dock inte bjuda på julbord, vi är ganska mätta på det nu allihopa, så istället funderar jag på lamm, men vi får se vad jag känner för när det närmar sig
I helgen som gick så gjorde jag en riktigt härlig höstig lammgryta med kantarelleroch enbär i. Lammen har gått hela sommaren och betat härligt gräs (förhoppningsvis) och smakar alltså nu på hösten som bäst
Nu finns det tex kantareller, trattisar, och lingon, och som en extra skjuts med inspiration på vägen ligger det tillsammans med vildsvinskött ochlammoch annat gott som passar bra till
Tillsätt kantarellerna, salta och peppra och låt fräsa ytterligare några minuter. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
Som sagt lamm kan aldrig bli fel och den här kombinationen av både smaker och konsistens blev väldigt bra, lite kantareller i pytten hade nog ytterligare lyft rätten
Njuter i fulla drag av det insprängda fettet i en entrecôte, fettranden på lamm- och fläskkotletter och ber att få köttfärsen mald på de fetaste bitarna när jag handlar i en manuell köttdisk
Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals