Lammlägg med rotfrukter. Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
IngredienserPortioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Tillgarnering 1 tsk flingsalt Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspirationifrånIndien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombineraolika smaker
En förrätt på pilgrimsmusslor och gröna ärtor. Smidigt och gott. Koka ärtorna så de precisblir varma. Häll av vattnet och tillsätt crème fraiche samt buljong
Lamm med chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Man drar korken ur en flaska rött vin. Sedan mixar man chèvre och crème fraiche, steker lammskivor och fixartillbehören
När var bryntfint, och vi kan hjälpa släcka elden. Jag föredrar stek tillagas så enkelt som möjligt så att varje år jag gör biff som min far, med mindremodifieringar
För omväxlings skull så är det intelammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skrivinlammsteki sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har viiställetlammskivor och dom kommer från bogen
kr var får/lamm och getkött ingredienseri både dereligiösa offrandet som det dåtida köket, på fester och stora mål-tider förekom fårkött lika självklart som den dåtida seden var attliggatill bords
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.