Grillkväll med lammracks och västerbottenspajer i miniformat
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Små västerbottensostpajer 12 stycken
  • 1 rulle smördeg
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Grillat lamm
  • 1,2 kilo valfritt lammkött, vi hade lammracks
  • 1 liter vatten
  • 60 g salt
  • 20 g socker
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor Koka upp lagen så att salt och socker smälter och låt sedan svalna.
  • Lägg köttet i en form med lock och häll lagen över, lägg på lock och låt det stå i kylen 1 dygn Ta upp köttet och torka av, lägg ner i marinaden.
  • Marinad
  • 1 dl olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • Rör samman marinaden och låt köttet ligga i minst 30 minuter Grilla köttet eller ugnsstek tills innertemperaturen nått 62-65 grader Låt köttet vila en stund innan du skär upp det och serverar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.