Blomkålsris med mangold och chévre. Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm. Blanda ner mangold och smula ner getosten precis innan servering
Gröna plättar med mangold och keso. Lamm däremot är godast på hösten, då de gått ute och betat gräs hela sommaren (istället för påskalammen som stått inomhus och ätit hö mm
Till nästa vecka har vi istället planerat med två rätter med relativt lite fläskkött i båda, dock kan man enkelt utesluta kött i den ena (eller båda) om man känner att man fick överdos av lamm och kyckling under påsken
Att helsteka ekologiskt lamm i kohage och att slå med lie. Då fick man fick bana sig fram till trädgårdslandet när man, innan hemfärd, lotsades av farmor B dit för plocka kassar fulla med rabarber, potatis, mangold och sockerärter
Till det en sallad av mangold och körsbärstomat samt en sås på gräddfil och vitlök. ) Väl på väg till matbutiken så hittade jag papper och penna i bilen och rotade fram ett recept på lamm från recept
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
I år blev den en, som många gånger förut, Italiensk middag på nyår med lamm som huvudrätt. Jag hade al-dentekokt mangold som sedan brässeras i olivolja med vitlök till det
Vitlöksspäckad lammstek med lättrökt rödvinssås, chèvrefylld rösti och ugnsrostade grönsaker. Servera med en sallad gjord på röd mangold, avokado och cocktailtomater
När vi serverade denna lammrätt på Hornudden så garnerade vi självklart med en blandad liten sallad på små skott, bla mangold, rödkål, rädisa och portlack
Tillsätt mangold, salta och peppra och täck sedan sauteusen med ett lock och sänk värmen. Stek lammentrecoten tillsammans med citrontimjan, smör, salt och peppar