Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Några goda vänner besökte oss för några dagar sedan och hade då med sig en rejäl låda älgkött som det gjordes kalops på
Julia är tillbaka i stan och äntligen får jag bjuda henne på något annat än kycklingfilé. Bytte ut grädden och tog bort smör och mjöl, inte allt för komplicerat m
Den som inte orkar baka själv kan alltså svänga förbi Thelins i Hötorgshallen och fira med bullen ovan, men om du känner för att baka själv så kommer här ett enkelt recept på kalaset
Hon har gett mig många tips då det gäller matlagning (båda mina systrar är väldigt duktiga att laga mat) och för länge sedan fick jag ett recept på rödbetssallad av henne
Till Fester med rester bjöd hon påden här brödgratängen, som passar alldeles utmärkt nu efter helgerna när några överblivna skivor av julskinkan kanske finns i frysen
Börja med att snitta fläskytterfilén på mitten, men bara så långt så den håller ihop längst ner. Skär den färska vitlöken i små skivor och lägg den i filén
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i portionsbitar. Jag utgick från Jamie Olivers grundrecept på bröd, som han också rekommenderar som just pizzadeg, i boken "Nakne kockens återkomst"
Men dessa ljumma majkvällar gör att John Blund och sängen känns väldigt oattraktiva. Nu har turen kommit att skicka den vidare till er och nöjet är helt på vår sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.