Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammrecept Egentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
Smaka av med choklad och balsamvinäger och ev mer av kryddorna. Vi bestämde att en lammgryta kunde passa för detta högtidliga tillfället, så en lammgryta blir det
Brukar ni äta lamm till påsk. När jag handlade inför påskhelgen så stod jag och velade mellan kalkon och lammstek, men då jag aldrig har tillagat en hel kalkon och var rädd att den skulle bli torr, föll valet på lammstek
Tillsätt lammköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på lammköttet innan servering
blanda allt i en panna, tillsätt rött vin, balsamvinäger, creme fraiche och låt koka ihop. som jag skrev tidigare i veckan så var det rätt tomt bland lunchlådorna så jag passade på att ladda med en mustig men snabb lammfärsröra som passar fint till pasta
När jag äntligen fick provat att tillaga lammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men