När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Kycklingklubbor som jag har delat upp till lår och drumsticks har fått en snabb marinering i ”Maggi” ljus soja, ostronsås, vitpeppar, timjan, vitlökssalt, majzena, polentamjöl (medelgrov majsmjöl) och rapsolja
Lägg kycklingklubborna med skinnsidan neråt på en plastskärbräda och banka till köttet några gånger. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med en halv citron
Sedan fick lite fetaost följa med på slutet, för sältan och den lilla syrligheten från osten blir en så himla god brytning mot sötman från kålrötterna med apelsinen
Något som alltid blir ett gott och fräscht tillbehör, är att stoppa blandade grönsaker i ett foliepaket med en bit fetaost, lite olja och oregano och sedan baka allt i ugnen
Skär alla grönsaker i klyftor och lägg dem på en plåt tillsammans med kycklingklubborna. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett par snitt i köttet och ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen ca 20 min. Sänk ugnen till 200 grader och flytta ner auberginehalvorna längst ner i ugnen om de inte känns klara. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen ca 40 min. Ta ur inkråmet från auberginerna med hjälp av en sked och lägg det i en matberedare tillsammans med 1 msk olivolja, 1 skalad vitlöksklyfta, saften från ½ citron och 100 gram fetaost. 100 gram fetaost