Dela paprikan i halvstora bitar och låt fräsa med kycklingen. Skär kycklingen i bitar och lägg över på salladenDela avocadon och lägg på bitarna på fatet
Här kommer mitt recept på den helstekta kycklingen á Jamie Oliver som jag lovade er. Den är verkligen hur god som helst och det bästa av allt är att den inte blir torr eftersom man stoppar in ett smaksatt smör under bröstskinnet och på låren som öser kycklingen under tillagningen
KycklingPiripiri, med klyftpotatis och "het" sky. Det är just piripirin som gör att det blir en favorit, nästan allt som innehåller piripiri gillar jag om jag själv får göra det
Då är dagens tips på en kycklingrätt vi lånat från Jamie Oliver ett strålande recept att lägga på minnet och i stekpannan, där nästan hela matlagningsaktiviteten äger rum
Piripiri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piripiri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Det blir knappast enklare än såhär att göra en riktig god ugnsstekt kyckling. Kyckling, salvia, vitlök och citron är vanliga smakkombinationer men det som är spännande i det här receptet är kanelen och mjölken
Skölj kycklingen in och utvändigt och torka den torr med hushållspapper. Gnid kycklingen invändigt med salt och dra sedan försiktigt upp skinnet vid bröstsidan, se till så att det inte går sönder
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.