1 kg
kycklingklubbor, kycklingdelar eller hel kyckling styckad i bitar
1600 gram
fast potatis
12 röda
lökar
13
morötter
1400 gram
rotselleri
11
purjolök
11
citron
1 MARINAD:
1 tsk rivet citronskal
12 msk
pressad citron
12 msk
olivolja
11 pressad
vitlöksklyfta
11 tsk
salt
10,5 tsk
svartpeppar
10,5 tsk
rosmarin
11 msk
kinesisk soja
1 FETAOSTKRÄM:
150 gram fetaost
14 dl
turkisk matyoghurt
11 msk
citronsaft
12 krm
svartpeppar
11 msk
olivolja
11 krm
saltSätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. Blanda kycklingmarinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig. Skala potatis, morot, rotselleri, lök och purjolök och skär dem i bitar. Lägg i en smord stor ugnsform med olivolja i botten. Blanda med olivoljan, salt och lite vitpeppar. Riv skal av citronen och pressa saft till marinaden och fetaostkrämen. Dela citronen i grova bitar och lägg i ugnsformen. Fördela kycklingbitarna över grönsaker och rotfrukter. Pensla över resterande kycklingmarinad över kyckling och grönsaker. Stek kycklingpannan mitt i ugnen ca 40-50 minuter tills potatisen är mjuk och kycklingen får färg. Styckar du kycklingen i fyra stora delar så får du steka i 50 minuter så att de blir klara. Börjar kycklingen brännas kan du täcka över med lite folie. Gör fetaostkrämen: Mosa fetaosten i en skål och blanda ner yoghurt, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.