Kyckling i ugnen allt i ett
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor, kycklingdelar eller hel kyckling styckad i bitar
  • 1600 gram fast potatis
  • 12 röda lökar
  • 13 morötter
  • 1400 gram rotselleri
  • 11 purjolök
  • 11 citron
  • 1 MARINAD: 1 tsk rivet citronskal
  • 12 msk pressad citron
  • 12 msk olivolja
  • 11 pressad vitlöksklyfta
  • 11 tsk salt
  • 10,5 tsk svartpeppar
  • 10,5 tsk rosmarin
  • 11 msk kinesisk soja
  • 1 FETAOSTKRÄM: 150 gram fetaost
  • 14 dl turkisk matyoghurt
  • 11 msk citronsaft
  • 12 krm svartpeppar
  • 11 msk olivolja
  • 11 krm saltSätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. Blanda kycklingmarinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig. Skala potatis, morot, rotselleri, lök och purjolök och skär dem i bitar. Lägg i en smord stor ugnsform med olivolja i botten. Blanda med olivoljan, salt och lite vitpeppar. Riv skal av citronen och pressa saft till marinaden och fetaostkrämen. Dela citronen i grova bitar och lägg i ugnsformen. Fördela kycklingbitarna över grönsaker och rotfrukter. Pensla över resterande kycklingmarinad över kyckling och grönsaker. Stek kycklingpannan mitt i ugnen ca 40-50 minuter tills potatisen är mjuk och kycklingen får färg. Styckar du kycklingen i fyra stora delar så får du steka i 50 minuter så att de blir klara. Börjar kycklingen brännas kan du täcka över med lite folie. Gör fetaostkrämen: Mosa fetaosten i en skål och blanda ner yoghurt, citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.